Web schimmenspel.nl

  

 Over Hans Teunissen                                                             ga terug

Sinds 1988 ben ik actief op het gebied van het Schimmenspel. In die tijd studeerde ik aan de PABO in Alkmaar, waar dramadocent Fred Houtzager mij in contact bracht met deze theatervorm.

Met een eigen tafeltheater (een soort poppenkast met een scherm) trad ik op in scholen. Ook in bibliotheken, ziekenhuizen en op bepaalde gelegenheden speelde ik het spel: "Slokkebrok de reuzeslang", naar een prentenboek van Eric Carle. Voor collega leerkrachten gaf ik toen voorbeeldlessen uit mijn eigen ontwikkeld didactisch materiaal. (zie "lessen voor de basisschool")

In 1990 studeerde ik af aan de opleiding. Mijn eindscriptie droeg als titel "Schimmenspel en het spelen met schaduwen". (Lees hier de beoordeling van mijn eindscriptie) De tekst van deze internetsite is grotendeels afkomstig uit deze eindscriptie en aangevuld met ervaringen die ik de afgelopen jaren met het Schimmenspel heb opgedaan in het basisonderwijs.

In 1990 ben ik gaan werken op de Spoorbuurtschool in Anna Paulowna. Na vier jaar in de bovenbouw (groep 6/7) gewerkt te hebben, verhuisde ik voor drie jaar naar groep 4, om vervolgens nog ruim 2 jaar bij kleuters te gaan werken. Met al deze leeftijdsgroepen heb ik meerdere malen met het Schimmenspel gewerkt en ervaring opgedaan. Tijdens deze jaren heb ik buiten de lessen om zelf niet meer opgetreden.

Op dit moment ben ik werkzaam in het speciaal voortgezet onderwijs in Alkmaar.
Als de tijd er weer is ga ik een nieuw theater ontwikkelen om in de toekomst weer met nieuwe spelen op te kunnen treden.

Hans Teunissen

Ó Hans Teunissen,
Anna Paulowna,
N.-H .

 
 

Voor het eerst op internet: Oktober 1999 - Laatst bijgewerkt: 06-09-2008

Hans Teunissen
Nederland
Kijk ook op:
 www.gewoonmooienzo.nl

+ Totaal aantal pageviews van 31 oktober 2001 tot 17 maart 2006: 36.059